Hongaarse Punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek zijn gezaagd, in 46° of 60°, worden de stroken vervolgens tegen elkaar gelegd en zo ontstaat er een zeer moderne uitstraling. Toch zal het een rustigere uitstraling geven dan het visgraatpatroon, omdat het geweven effect van een visgraatpatroon meer naar de achtergrond verdwijnt. Optisch gezien zal een Hongaarse punt een ruimte groter doen lijken.

De Hongaarse punt bestaat wel al lang. Het patroon stamt al uit de 16e eeuw. In die tijd werd het patroon veelal in grote landhuizen, paleizen en kastelen gelegd. Maar in de 19e eeuw kwam het patroon in veel chique Parijse appartementen voor, die zijn gebouwd in het Haussmann-tijdperk. Inmiddels wint dit patroon opnieuw terrein. Door zijn eigentijdse en luxe uitstraling zijn er steeds meer mensen die kiezen voor dit prachtige patroon. Het wordt in allerhande houtsoorten gelegd en vanwege het optisch groter makende effect is het in veel verschillende huizen toepasbaar.

OFFERTE AANVRAGEN?

Het leggen van de Hongaarse punt

Het verschil tussen een visgraatpatroon en een Hongaarse punt is de manier waarop het patroon wordt gelegd. Bij een visgraatpatroon worden de uiteindes van planken loodrecht op elkaar gelegd in een hoek van 90 graden. De Hongaarse punt wordt niet tegen elkaar aangelegd, maar deze houten delen komen in een hoek van 45 of 60 graden bij elkaar, waardoor aan de bovenzijde als het ware een sergeantstreep ontstaat. Het effect van deze manier van leggen zorgt voor een wat rustigere en strakkere uitstraling van je woning. De Hongaarse punt is uiterst geschikt voor woningen met een modern interieur, maar ook in een landelijke inrichting kan deze vloer eigenlijk niet ontbreken.

BEKIJK ANDERE PATRONEN
Hongaarse punt
Hongaarse punt

Vloerverwarming bij de Hongaarse punt

Houten vloeren die gelegd zijn in een Hongaarse punt of visgraatpatroon, zijn uiterst geschikt om te combineren met een vloerverwarming. Overigens geldt dit vrijwel voor veel houten vloeren. Vroeger werd dit bijna nooit gedaan, maar door de huidige kennis en de nieuwe technieken van tegenwoordig wordt dit vrijwel dagelijks toegepast. Bij Luxoket zijn wij gespecialiseerd in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming.

INFORMATIE AANVRAGEN?

Andere vloerpatronen

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende patronen, zoals visgraat, Hongaarse punt, mozaïek en vlechtpatronen.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
hongaarse punt parket patroonPatronen

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN