Mozaïekvloeren

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren regelmatig terug te vinden in dansscholen. Mozaïekvloeren zijn in allerlei houtsoorten verkrijgbaar. Tegenwoordig worden dit soort vloeren vaak gebruikt als tussenvloer op een steenachtige ondergrond met vloerverwarming. Hiervoor wordt dan een industriekwaliteit in eiken gebruikt, waarbij er niet meer streng wordt gekeken naar de kwaliteit van het hout. In deze vorm dienen mozaïekvloeren dan als spijkerbare ondergrond voor een vervolgafwerking met parketdelen (traditioneel gelegde vloeren).

Toch kunnen dit soort vloeren een zeer mooie retro-uitstraling geven aan een modern huis. In de juiste setting met meubilair en wandafwerkingen kunnen deze vloeren een waardevolle toevoeging zijn aan de uitstraling van een huis. Daarnaast zijn deze vloeren voordelig en zijn ze in verschillende motieven leverbaar. Er kan hierbij worden gedacht aan het standaard blok-, halfsteens-, minivisgraatpatroon, Engels verband en parallel. Als eindafwerking van de woning zijn deze vloeren zeer geschikt in de knussere en oudere woningen, maar zoals eerder genoemd, passen dit soort vloeren ook in moderne woningen met een beoogde retro-uitstraling.

OFFERTE AANVRAGEN

Andere vloerpatronen

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende patronen, zoals visgraat, Hongaarse punt, mozaïek en vlechtpatronen.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
hongaarse punt parket patroonPatronen

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN