In deze vrijstaande villa zijn twee etages belegd met een nieuwe parketvloer. In het voortraject werd er duidelijk besproken dat de parketvloer een moderne uitstraling moest krijgen. Daarnaast was het verzoek van de klant tot minimaal onderhoud en geen zorgen om ‘ongelukjes’ die veel aandacht zouden vereisen. Ook moest de parketvloer qua kleur zo licht mogelijk blijven en niet te veel glanzen. De parketvloer moest deels geschikt zijn voor op vloerverwarming en er moesten veel hoogteverschillen in de ondergrond worden uitgevlakt.

Meer over dit project

De verschillende aansluitingen op andere vloeren moesten naadloos en zonder niveauverschil doorlopen. De nieuw geplaatste trappen moesten ook in dezelfde kleur als de vloeren worden afgewerkt en een zeer moderne uitstraling krijgen qua model. Al deze eisen waren in het belang van het creëren van rust en eenheid in het pand. Luxoket heeft bij het starten van de werkzaamheden alle wensen van de klant goed meegenomen en heeft zeer nauwkeurig gekeken naar hoe er het beste een start kon worden gemaakt bij het leggen van de parketvloer. Zo zijn de vloeren perfect gecentreerd op de belangrijke doorgangen en zichtlijnen. Omdat de klant graag een modernere uitstraling wenste, heeft Luxoket voor een grotere maatvoering qua plank gekozen.

Daarbij is er door de toepassing van een blekende lak met ultramatte uitstraling voldaan aan de gestelde eisen op praktisch en esthetisch gebied. De hoge moderne plinten maken het geheel af. Omdat de nieuwe situatie van de trap een echte eyecatcher moest worden bij binnenkomst in het pand, heeft Luxoket gekozen voor een handgemaakte oplossing, die aansluit bij de kleur en de hoogte van de vloer. De bekleding van de trap is ter plaatse met de hand gemaakt en afgewerkt. Door het model van de trap in een blokuitstraling uit te voeren, is er een zeer modern geheel ontstaan, dat perfect past bij de uitstraling van het pand.

Ten slotte is er als bijzonderheid een uniek stuk gecreëerd in de overkapping aan het pand. Luxoket heeft gekozen voor een bijzondere afwerking van de twee plafonds in de overkapping. Tijdens het voortraject is er gesproken over de verschillende mogelijkheden voor deze plafonds met als resultaat het voorstel van het doortrekken van het visgraatmotief op deze plafonds. Om deze bijzonderheid extra te accentueren, liggen de plafonds in lijn met de vloeren in het huis. Ook is de kleur van de afwerking gelijk gehouden aan de vloeren en trap.

Wat voor vloer is het?
Begane grond: multiplanken visgraatvloer met hoge plinten rondom.
1ste etage: multiplanken visgraatvloer met extra plinten rondom.
Bloktrap in de kleur van de vloer.
Plafond in de overkapping bekleed met visgraatparket.

Wat voor hout is het?
Begane rond: eiken rustiek 1-bis.
1ste etage: eiken rustiek 1-bis.

Waar is de vloer gelegd?
Vught.

Wat voor pand is het?
Vrijstaande villa.

Onze andere projecten

Keuken hongaarsepuntvloer

Unieke Hongaarse Punt Vloer in hoekwoning in Amsterdam

Trap on the go

Designtrap ‘on the go’

Smalle planken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met hoge plint rondom

Vrijstaande woning met eiken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Trap en vloer

Multiplanken visgraatvloer met extra hoge plinten rondom

Grote leefkeuken met visgraatvloer

Multiplanken visgraatvloer met hoge plinten rondom

Multiplankenvloer 2 onder 1 kap woning in 's Gravenmoer

Multiplankenvloer in 2-onder-1-kapwoning in ’s Gravenmoer

Multiplankenvloer in kamer woonboerderij

Multiplankenvloer in een vrijstaande woonboerderij in Oosterhout

Blokmotief vloer

Eikenvloer met blokmotief in een appartement in Rotterdam

Nederlands kampioen PALL-X 96 Wood Floor Worldcup

Trots dat Luxoket Nederlands kampioen parketleggen is geworden.

“Met de internationale competitie PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP gingen wij op zoek naar de mooiste referentieprojecten van de hele wereld.

In Nederland gingen de beste parketteurs uit Nederland de uitdaging aan om de felbegeerde WOOD FLOOR WORLD CUP voor Nederland te winnen. We ontvingen de mooiste projecten met onze wereldwijd meeste verkochte 1-component parketlak PALL-X 96. Het project in Bloemendaal van Sebastiaan van Westrenen van Luxoket uit ’s Gravenmoer werd door de Nederlandse jury beoordeeld als de Nederlandse winnaar van deze competitie. ” ~PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLDCUP

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN

Leave a Reply