In deze woonboerderij gaf de klant tijdens de voorbespreking duidelijk aan dat er een doorleefde vloer moest worden gelegd, die paste bij de uitstraling van het pand. Omdat het een zeer oud pand betreft, was het dan ook een zeer passende keuze om voor een parketvloer te kiezen die een eigen verhaal met zich meebrengt.

Meer over dit project

Omdat het pand werd voorzien van alle gemakken van de moderne tijd, waren er wel meerdere uitdagingen die om een oplossing vroegen.

Allereerst moest een mooie en subtiele oplossing worden bedacht voor de openingen van het luchtbehandelingssysteem dat in de vloer verwerkt zit. Er moest ook rekening worden gehouden met de vloerspots, die vlak in de vloer zouden worden verwerkt. De parketvloer moest geschikt zijn voor op vloerverwarming. Daarnaast moest de parketvloer exact gecentreerd door het pand te lopen (de renovatie was hier immers op aangepast door de architect). De verschillende aansluitingen op andere vloeren moesten naadloos en zonder niveauverschil aansluiten. Luxoket moest rekening houden met een geïntegreerde plint en er zouden twee trappen in een Z-model worden bekleed met hetzelfde materiaal dat voor de vloer werd gebruikt. Al met al behoorlijke uitdagingen, want alle lijnen in het pand moesten blijven kloppen en waren van tevoren uitgedacht. Na het vervaardigen van een aantal verschillende monsters, die ter goedkeuring werden voorgelegd aan de klant, kon Luxoket starten met de werkzaamheden.

Tijdens de uitvoering moest Luxoket tal van technische oplossingen verzinnen om de hoogste kwaliteit en alle gestelde eisen te kunnen waarborgen. Ook de trappen namen de nodige uitdagingen met zich mee, want de treden werden ter plaatse met de hand vervaardigd. Ook het plaatsen van de treden was een behoorlijke uitdaging door de krappe passing en het niet kunnen kantelen van de treden tussen het stucwerk. Het uiteindelijke resultaat is verbluffend, waarbij Luxoket alle oplossingen op een zeer subtiele wijze heeft versmolten in een prachtig resultaat.

Wat voor vloer is het?
Begane grond: multiplankenvloer en geïntegreerde plinten rondom.
1ste etage: multiplankenvloer met geïntegreerde plinten rondom.
Twee Z-trappen gemaakt uit hetzelfde hout als de vloerplanken.

Wat voor hout is het?
Eiken ‘Rough wood’.

Waar is de vloer gelegd?
Oosterhout.

Wat voor pand is het?
Vrijstaande woonboerderij.

Onze andere projecten

Keuken hongaarsepuntvloer

Unieke Hongaarse Punt Vloer in hoekwoning in Amsterdam

Trap on the go

Designtrap ‘on the go’

Smalle planken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met hoge plint rondom

Vrijstaande woning met eiken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Trap en vloer

Multiplanken visgraatvloer met extra hoge plinten rondom

Grote leefkeuken met visgraatvloer

Multiplanken visgraatvloer met hoge plinten rondom

Multiplankenvloer 2 onder 1 kap woning in 's Gravenmoer

Multiplankenvloer in 2-onder-1-kapwoning in ’s Gravenmoer

Multiplankenvloer in kamer woonboerderij

Multiplankenvloer in een vrijstaande woonboerderij in Oosterhout

Blokmotief vloer

Eikenvloer met blokmotief in een appartement in Rotterdam

Nederlands kampioen PALL-X 96 Wood Floor Worldcup

Trots dat Luxoket Nederlands kampioen parketleggen is geworden.

“Met de internationale competitie PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP gingen wij op zoek naar de mooiste referentieprojecten van de hele wereld.

In Nederland gingen de beste parketteurs uit Nederland de uitdaging aan om de felbegeerde WOOD FLOOR WORLD CUP voor Nederland te winnen. We ontvingen de mooiste projecten met onze wereldwijd meeste verkochte 1-component parketlak PALL-X 96. Het project in Bloemendaal van Sebastiaan van Westrenen van Luxoket uit ’s Gravenmoer werd door de Nederlandse jury beoordeeld als de Nederlandse winnaar van deze competitie. ” ~PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLDCUP

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN