In deze vrijstaande woning is een nieuwe traditioneel gelegde parketvloer gelegd. Tijdens het voortraject zijn er belangrijke eisen gesteld aan de parketvloer. Zo moest de parketvloer geschikt zijn voor vloerverwarming, moest deze chic zijn qua uitstraling, licht van kleur zijn en de houtervaring moest niet uit het oog worden verloren.

Meer over dit project

Voor de klant was het erg belangrijk dat de vloer naadloos tegen het stucwerk werd gelegd, want er zouden geen plinten worden geplaatst. Daarnaast was het verzoek tot minimaal onderhoud en geen zorgen om ‘ongelukjes’ die veel aandacht zouden vereisen. Ook wilde de klant geen glanzende parketvloer.

Met al deze eisen in het achterhoofd, heeft Luxoket een plan voorgelegd aan de klant en nadat de klant dit plan had goedgekeurd, kon Luxoket van start met dit mooie project.

Het motief werd eerst zeer nauwkeurig uitgemeten. Hierdoor is er een zo logisch mogelijk begin gemaakt om de ruimte een extra impuls te geven aan het welkom heten van diegene die de vloer betreedt. Omdat de klant had gekozen voor een lak, is ervoor gekozen de vloer een extra behandeling te geven, die ervoor zorgt dat er een sterker reliëf in het hout ontstaat. Omdat een lak een coating is die op het hout ligt, verdwijnt de structuur van het hout meer naar de achtergrond. Door deze extra behandeling blijft de ‘feel and touch’ in ere behouden.

Het resultaat? Een prachtige parketvloer met veel houtervaring en alle gemakken van een onderhoudsarme afwerking. De verschillende niveaus in de woning maakten dit een uitdagend project, omdat het motief kloppend moest doorlopen. Ook kleine subtiele details maakten het verschil in de uitstraling van het eindresultaat.

Wat voor vloer is het?
Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband.

Wat voor hout is het?
Eiken rustiek 1-bis en wengé.

Waar is de vloer gelegd?
Rotterdam.

Wat voor pand is het?
Vrijstaande woning.

Onze andere projecten

Keuken hongaarsepuntvloer

Unieke Hongaarse Punt Vloer in hoekwoning in Amsterdam

Trap on the go

Designtrap ‘on the go’

Smalle planken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met hoge plint rondom

Vrijstaande woning met eiken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Trap en vloer

Multiplanken visgraatvloer met extra hoge plinten rondom

Grote leefkeuken met visgraatvloer

Multiplanken visgraatvloer met hoge plinten rondom

Multiplankenvloer 2 onder 1 kap woning in 's Gravenmoer

Multiplankenvloer in 2-onder-1-kapwoning in ’s Gravenmoer

Multiplankenvloer in kamer woonboerderij

Multiplankenvloer in een vrijstaande woonboerderij in Oosterhout

Blokmotief vloer

Eikenvloer met blokmotief in een appartement in Rotterdam

Nederlands kampioen PALL-X 96 Wood Floor Worldcup

Trots dat Luxoket Nederlands kampioen parketleggen is geworden.

“Met de internationale competitie PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP gingen wij op zoek naar de mooiste referentieprojecten van de hele wereld.

In Nederland gingen de beste parketteurs uit Nederland de uitdaging aan om de felbegeerde WOOD FLOOR WORLD CUP voor Nederland te winnen. We ontvingen de mooiste projecten met onze wereldwijd meeste verkochte 1-component parketlak PALL-X 96. Het project in Bloemendaal van Sebastiaan van Westrenen van Luxoket uit ’s Gravenmoer werd door de Nederlandse jury beoordeeld als de Nederlandse winnaar van deze competitie. ” ~PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLDCUP

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN