Tapisvloeren

Een tapisvloeren is een ander benaming voor een traditioneel gelegde parketvloer. Tapis is de Franse woord voor tapijt. Dat is ook te verklaren, want een houten vloer in een bepaalde dikte, meestal 6 of 9 mm dik, wordt als een soort ‘tapijt’ op de ondergrond gelegd. Technisch gezien wordt een tapisvloer gelijmd en genageld aan een spijkerbare ondergrond. Bij de aanwezigheid van een steenachtige ondergrond moet hiervoor een tussenvloer worden geplaatst. Er kan hierbij aan een spaanplaat of industriemozaïek worden gedacht, die aan de ondergrond wordt bevestigd door middel van verlijmen en/of schroeven.

Bij de aanwezigheid van een houten ondergrond worden er grote spaanplaten gebruikt voor het uitvlakken en stabiliseren van de ondergrond, die aan de ondergrond worden bevestigd door middel van schroeven. De tussenvloer fungeert als spijkerbare ondergrond, waar de parketstroken op kunnen worden bevestigd.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe wordt een tapisvloer gelegd?

Bij een tapisvloer wordt er altijd over een vastgelegde vloer gesproken. Met tapisvloeren zijn de mogelijkheden onbegrensd. De houtsoort, legwijze en afwerkingsmethoden zijn nagenoeg oneindig. De parketstroken kunnen immers in iedere maat worden gezaagd en bij het gereedkomen van de legwerkzaamheden wordt de nieuw gelegde parketvloer in het werk geschuurd en afgewerkt met de gewenste eindafwerking.

Om een verdere bijdrage te leveren aan de uitstraling van de parketvloer, zou er ook nog kunnen worden gekozen voor een speciale behandeling voor het afwerken van de parketvloer. Zo kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan het borstelen van de vloer. Tapisvloeren zijn doorgaans vloeren die een ‘leven lang’ meegaan, omdat dit soort vloeren relatief vaak kunnen worden gerenoveerd. Dit maakt een tapisvloer een zeer duurzame investering. Daarnaast is een tapisvloer bij uitstek geschikt voor de toepassing op vloerverwarming. Een geweldige combinatie van behaaglijkheid en natuurlijke schoonheid.

Verschillende vloerpatronen

Je wilt een tapisvloer, goede keuze! Je krijgt een prachtige vloer die op een traditionele manier wordt gelegd. De tapisvloer kan in verschillende patronen worden gelegd. Hieronder vind je de meest voorkomende. Staat jouw gewenste vloer er niet tussen? Neem dan contact op. We nemen graag je wensen door.

Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
mozaïek parket patroonPatronen

Mozaïekvloer

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor vloeren

Liefde voor vloeren. Een gevoel van enthousiasme. Next Level Parket waar we trots op zijn.

Bij elk afgerond project, bij elke afgeronde vloer zijn we trots en enthousiast. We zijn blij dat men ons het vertrouwen geeft om aan de meest fantastische vloeren te mogen werken.

CONTACT MAKEN

Wij realiseren graag jouw tapisvloer

Wil je een vrijblijvende offerte? Of wil je gewoon advies voor jouw vloer? We helpen je graag met het bepalen van jouw Next Level vloer.

OFFERTE AANVRAGEN