Vlechtpatroon groot

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan de andere patronen die we vaak leggen, en heeft een zeer deftige uitstraling. Het vlechtpatroon geeft, zoals de benaming zegt, een vlechtwerk weer. Optisch gezien lijkt het net of de stroken onder elkaar doorlopen en een waar vlechtwerk weergeven. De grotere blokken vullen het geheel fraai aan en geven een rustige en rijke uitstraling aan het geheel. Vaak worden degelijke vloer in de wat grotere ruimten gelegd, waarbij er veel licht in de ruimte kan binnenvallen. Veelal is dit patroon terug te vinden in de grotere herenhuizen, landhuizen en in balzalen van kastelen. In oudere huizen kwam het ook zeker voor. Door de wijze van leggen en het binnenvallen van het zonlicht ontstaat er ook echt diepte in de vloer. Veelal wordt dit patroon in eikenhout uitgevoerd, maar bepaalde tropische houtsoorten kunnen in dit patroon ook zeker worden toegepast.

OFFERTE AANVRAGEN

Andere vloerpatronen

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende patronen, zoals visgraat, Hongaarse punt, mozaïek en vlechtpatronen.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
hongaarse punt parket patroonPatronen

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN