Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de Weense punt. Als iemand op zoek is naar iets anders dan een visgraatpatroon, maar de uitgesproken moderne stijl van een Hongaarse punt niet past in het beoogde eindresultaat, dan zou een Weense punt interessant kunnen zijn. Een Weense punt is een patroon dat een rustigere en zachtere uitstraling heeft dan de eerdergenoemde patronen. Door de hoek waaronder de kopse zijden zijn gezaagd, meestal 60°, lijkt het net of het visgraatpatroon iets is ingedrukt. Dit motief wordt vaak uitgevoerd in een rustige eikenvariant, maar is ook werkelijk fantastisch in Amerikaans noten. Omdat de banen van dit patroon sneller wat breder worden, vanwege de flauwe hoek, passen dit soort vloeren erg mooi in de wat bredere woningen. Er kan dan worden gedacht aan de bredere bungalows, landhuizen en appartementen.

OFFRTE AANVRAGEN

Andere vloerpatronen

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende patronen, zoals visgraat, Hongaarse punt, mozaïek en vlechtpatronen.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
hongaarse punt parket patroonPatronen

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN