Afzelia

Afzelia is een houtsoort die verschillende soorten met zich meebrengt. De Afzeliahoutsoorten staan bekend om de erg goede eigenschappen. De soorten worden onderscheden door middel van de verschillende kleuren. De Afzeliahoutsoorten ogen als een chique en gelijkmatige vloer. Mede daardoor behoort deze houtsoort tot een exclusieve houtsoort.

Een Afzelia houten vloer kan met een moderne of een klassieker interieur worden vormgegeven. Het is namelijk maar net hoe de vloer wordt behandeld. Als de vloer bijvoorbeeld in de olie wordt gezet, oogt de vloer na een tijd wat donkerder. Als de vloer in de lak wordt gezet, zal dit niet het geval zijn. Voor de lak kan er bijvoorbeeld weer worden gekozen voor een glimmende of niet glimmende lak.

Kenmerken van Afzeliahout

  • Afzeliahout heeft een kruisdraad. Bij een afgeleide soort, zoals Afzelia apa, lingue, aligna en papao, komt vaak een onregelmatige draad voor.
  • De nerf van deze houtsoort is matig grof tot grof.
  • Afzeliahout is goed te bewerken met de hand en machines. Wel is het belangrijk dat als het hout droog is, dat er een goede afzuiging is.
  • Als er een kruisdraad aanwezig is in het hout, dan is het belangrijk dat er een snijhoek van 15° wordt gehanteerd. Op die manier vermindert de kans op inspringsel bij het schaven.
  • Bij het gebruik van spijkers en schroeven is voorboren noodzakelijk.
  • Afzeliahout kan goed worden gelijmd.
  • Deze houtsoort leent zich matig tot buigen.
  • Het bewerken van het oppervlak is goed af te werken. Het is van belang dat het hout goed droog is.
  • De hierboven beschreven kenmerken hebben betrekking op de Afrikaanse soort van Afzeliahout. De Aziatische houtsoort komt meer overeen met het Merbauhout.
Afzelia houtenvloer

Andere houtsoorten

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende veelgebruikte houtsoorten.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

Europees eikenhouten vloerHout soorten

Europees Eiken

Er zijn meerdere Eikenhoutsoorten. Zo behoren tot de bekendste handelsgroepen eikenhout: Amerikaans wit eiken, Amerikaans…
Sven
februari 5, 2021
Teak houtenvloerHout soorten

Teak

Teakhout groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië. Teakhout heeft van zichzelf een vette laag. Dit komt doordat…
Sven
februari 5, 2021
Jatoba hout vloerHout soorten

Jatoba

Jatoba is een houtsoort die uit Zuid- en Midden-Amerika komt. Jatoba heeft een rood nadonkerend…
Sven
februari 5, 2021
Kambele Iroko houten vloerHout soorten

Kambala/Iroko

Kambala/Iroko is een sterke en duurzame houtsoort. Daardoor is deze houtsoort te gebruiken voor erg…
Sven
februari 5, 2021
Maple houten vloerHout soorten

Maple

Maple komt uit Noord-Amerika en Europa. Door de crèmekleur wordt deze houtsoort veel gebruikt in…
Sven
februari 5, 2021
Essenhouten vloerHout soorten

Essen

Essenhout is een erg sterke en ook wel taaie houtsoort. Essenhout ziet er wit tot…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN