sfeer foto luxoket
visgraatvloer met smalle planken

Visgraatvloer

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij je Visgraatvloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Visgraatvloer.

  • 5 jaar garantie
  • Meester Parketteur
  • Nederlands Kampioen Parketleggen
Offerte aanvragen

Dit is altijd vrijblijvend

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Visgraatvloer laten leggen?

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden dit soort vloeren in landhuizen en kastelen van adellijke families gelegd. Het was in die tijd dan ook zeker een blijk van status en rijkdom. Parket was immers alleen weggelegd voor de allerrijksten.

Nog altijd worden dit soort vloeren teruggevonden in oude Franse huizen en paleizen. Ook in Nederland werden dergelijke vloeren vroeger in de huizen van rijke mensen gelegd. In Nederland zijn dergelijke vloeren veel terug te vinden in oude herenhuizen en paleizen.

Tegenwoordig is het visgraatpatroon geliefd onder het grote publiek; dat maakt het patroon zo tijdloos. Door de klassieke charme en rijke uitstraling is het een ware aanvulling in de huidige afwerking van huizen.

Daarnaast zijn de mogelijkheden op het gebied van houtsoorten en afmetingen oneindig en wordt hiermee een harmonieuze uitstraling gecreëerd. Het patroon is geschikt voor ieder type woning. In het juiste formaat en de juiste afwerking is dit altijd passend.

parket sfeer foto weense punt

Het leggen van een visgraatvloer

De naam van deze vloer spreekt eigenlijk voor zichzelf. Deze komt namelijk voort uit de manier waarop deze vloeren worden gelegd. Deze vloer wordt gelegd met korte planken die haaks op elkaar worden gelegd, waardoor er een patroon ontstaat dat lijkt op een visgraat oftewel een visgraatvloer.

close up visgraatvloer met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Afwerking en onderhoud

Een visgraatvloer is een unieke, klassieke en moderne vloer die je natuurlijk graag mooi wilt houden. Om de vloer te beschermen tegen invloeden van buitenaf, is het van belang dat de vloer goed wordt afgewerkt en goed wordt onderhouden. Op sommige plekken loop je nou eenmaal meer dan op andere plekken en er kunnen ook slijtages ontstaan.

Om ervoor te zorgen dat deze plekken niet zichtbaar worden, kunnen wij het onderhoud van jouw vloer garanderen. Zo kun je langer genieten van je prachtige houten vloer.

Een houten vloer moet minstens een keer per jaar worden onderhouden met een onderhoudsolie. Deze olie beschermt de vloer tegen vlekken en eventuele blijvende beschadigingen.

visgraat en hoge witte plint

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

Weense punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…

Bekijk patroon
keuken hoongaarsepunt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in de verstek…

Bekijk patroon
visgraatvloer met smalle planken

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…

Bekijk patroon
vlechtpatroon klein parket patroon luxoket

Vlechtpatroon klein

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan bijvoorbeeld een visgraatvloer en heeft een zeer deftige…

Bekijk patroon
versailles panelen vloer parket patroon luxoket

Vlechtpatroon groot

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan de andere patronen die we vaak leggen, en…

Bekijk patroon
mozaiek parket patroon luxoket

Mozaïekvloer

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren…

Bekijk patroon