sfeer foto luxoket

Het renoveren van je trap

Ben je de uitstraling van je huidige trap helemaal zat of wil je de trap eens een totale metamorfose geven? Zoek dan niet verder, want wij zijn specialist in het renoveren van bestaande trappen!

Traprenovatie is enorm in trek en terecht, want het blaast de oude trap namelijk echt weer nieuw leven in. Hierdoor wordt de trap echt een eyecatcher in huis.

  • 5 jaar garantie
  • Meester Parketteur
  • Nederlands Kampioen Parketleggen
Offerte aanvragen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Wat zijn de mogelijkheden van traprenovatie?

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die hun bestaande trap laten bekleden met houtachtige trapbekleding. Traprenovatie is enorm in trek en terecht, want het blaast de oude trap namelijk echt weer nieuw leven in. Hierdoor wordt de trap echt een eyecatcher in huis.

De traprenovatie wordt de laatste 20 jaar steeds vaker uitgevoerd in huizen. Wist je dat het in sommige gevallen zelfs mogelijk is om de trap te verbeteren qua loopcomfort en geluid?

Bij een traprenovatie worden er geprefabriceerde overzettreden of handgemaakte overzettreden over je bestaande traptreden geplaatst. Hiervoor wordt er gebruikgemaakt van speciaal handgereedschap om alles goed uit te kunnen meten.

Zodra alle treden zijn uitgemeten, worden deze op maat gezaagd. Vervolgens worden ook de stootborden gemaakt. Het is zelfs mogelijk om de zijkanten te bekleden met hout.

Zodra alles op maat is gemaakt, wordt alles in één keer geplaatst en afgewerkt. Het resultaat: een prachtige metamorfose in één of twee dagen.

hr luxoket

Onze werkwijze

Stap 1. Inspectie van de trap

Tijdens de start van de werkzaamheden wordt er goed bekeken of het noodzakelijk is om de oude lijmresten en voorgaande trapbekleding te verwijderen. Vervolgens wordt er bekeken of de bestaande treden ingekort moeten worden en of er andere zaken zijn die aandacht vereisen.

Stap 2. Opmeten van de treden

Zodra de voorbewerkingen zijn afgerond, kan er worden gestart met het overnemen van de maten van de traptreden. Hiervoor wordt een speciaal stuk handgereedschap gebruikt. Als ervoor gekozen is om de zijkanten, ook wel zijwangen of boom van de trap genoemd, te bekleden, dan worden deze als eerste op maat uitgemeten, uitgezaagd en gemonteerd.

Stap 3. Zagen van de delen

Zodra alle treden zijn uitgemeten, worden de treden op maat gezaagd en ter controle gepast. Als de treden goed passen, dan worden vervolgens de stootborden en onderkanten van de treden op maat gemaakt.

Stap 4. Montage

Nu alle onderdelen van de trap op maat zijn gemaakt, wordt de oude trap voorbereid voor de montage van de nieuwe trapdelen. De trap is nu gereed voor de montage.

Trede voor trede worden de nieuwe overzettreden, de stootborden en de onderkanten van de treden, of in plaats van de stootborden de achterkanten van de treden bij een open trap, gemonteerd. De montage gebeurt door middel van het verlijmen van de verschillende onderdelen aan de oude trap. Zodra alle onderdelen zijn gemonteerd, wordt alles opgeruimd en voor de laatste keer gestofzuigd.

Stap 5. Afkitten

Als de overzettreden af fabriek zijn afgewerkt, dan hoeven de overzettreden en de stootborden alleen nog te worden afgekit en is het geheel klaar en begaanbaar, nadat de lijm en de kit zijn gedroogd. Als de trap ‘in het werk’ moet worden afgewerkt, dan is de nieuwe trap nu klaar voor de eindafwerking. Daarna wordt de trap afgekit.

Stap 6. Aflakken/olie

Afhankelijk van de keuze wordt de trap met een olie-, lak- of olie- en lakafwerking behandeld.

Bij een olieafwerking wordt er 1 laag olie aangebracht. I.v.m. het drogen van de olie is het van belang dat de trap 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de trap voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen.

Bij een lakafwerking zullen er 3 laklagen worden geplaatst. Bij de laatste laag is het van belang dat de trap 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de trap voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen.

Bij een olie- en lakafwerking dient er ook 24 uur te worden gewacht, voordat de lak op de olie kan worden aangebracht. De lak zal in 2 lagen worden aangebracht. Bij de laatste laag is het van belang dat de trap 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de trap voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen. In alle gevallen dient het onderhoudsadvies, dat u bij oplevering ontvangt, te worden opgevolgd.

woonboederij multiplankenvloer in woonkamer bovenaanzicht

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

Weense punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…

Bekijk patroon
keuken hoongaarsepunt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in de verstek…

Bekijk patroon
visgraatvloer met smalle planken

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…

Bekijk patroon
vlechtpatroon klein parket patroon luxoket

Vlechtpatroon klein

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan bijvoorbeeld een visgraatvloer en heeft een zeer deftige…

Bekijk patroon
versailles panelen vloer parket patroon luxoket

Vlechtpatroon groot

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan de andere patronen die we vaak leggen, en…

Bekijk patroon
mozaiek parket patroon luxoket

Mozaïekvloer

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren…

Bekijk patroon