Jatoba

Jatoba is een houtsoort die uit Zuid- en Midden-Amerika komt. Jatoba heeft een rood nadonkerend tot roodbruine kleur. Vaak is op deze houtsoort donkere (zwarte) strepen te zien. Wanneer deze houtsoort wordt afgewerkt, is er een mooie glans te zien in het hout.

Veelal wordt deze houtsoort gebruikt voor een vloer die intensief wordt belopen door de uitstraling van het hout en de slijtvastigheid.

Deze houtsoort is ook ideaal te gebruiken voor terrassen buiten, doordat het een sterk en duurzaam type hout is.

Als Jatoba buiten wordt gebruikt, zullen de zon en regen ervoor zorgen dat het hout langzaam egaal vergrijst. Het hout kan steeds opnieuw worden bewerkt, waardoor het oppervlak van het hout mooi glad blijft.

Kenmerken van Jatobahout

  • De draad van Jatobahout is recht. In een aantal gevallen is de draad onregelmatig en is er een lichte kruisdraad te zien.
  • De nerf van Jatobahout is fijn tot matig grof.
  • Jatobahout droogt langzaam en vertoont weinig vervorming of oppervlaktescheurtjes in het hout. Donkere strepen in het hout vervormen wel meer dan de egale kleur van het hout.
  • Jatobahout is vrij gemakkelijk te bewerken en leent zich goed om mooi glad af te werken.
  • Voor deze houtsoort is het belangrijk dat er eerst wordt voorgeboord als er gebruik wordt gemaakt van spijkers of schroeven.
  • Jatobahout is gemakkelijk te lijmen. Voor geveltimmerwerk wordt lijmen afgeraden, omdat het zich hiervoor slecht leent.
  • Deze houtsoort is zeer goed bruikbaar om te buigen.
  • Als het hout wordt bewerkt voor het oppervlak, dan werkt een oplosmiddelhoudend systeem goed. Als er gebruik wordt gemaakt van een watergedragen systeem, dan is het belangrijk dat er een sealer wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat inhoudsstoffen niet doorslaan.
Jatoba hout vloer

Andere houtsoorten

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende veelgebruikte houtsoorten.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

Europees eikenhouten vloerHout soorten

Europees Eiken

Er zijn meerdere Eikenhoutsoorten. Zo behoren tot de bekendste handelsgroepen eikenhout: Amerikaans wit eiken, Amerikaans…
Sven
februari 5, 2021
Teak houtenvloerHout soorten

Teak

Teakhout groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië. Teakhout heeft van zichzelf een vette laag. Dit komt doordat…
Sven
februari 5, 2021
Jatoba hout vloerHout soorten

Jatoba

Jatoba is een houtsoort die uit Zuid- en Midden-Amerika komt. Jatoba heeft een rood nadonkerend…
Sven
februari 5, 2021
Kambele Iroko houten vloerHout soorten

Kambala/Iroko

Kambala/Iroko is een sterke en duurzame houtsoort. Daardoor is deze houtsoort te gebruiken voor erg…
Sven
februari 5, 2021
Maple houten vloerHout soorten

Maple

Maple komt uit Noord-Amerika en Europa. Door de crèmekleur wordt deze houtsoort veel gebruikt in…
Sven
februari 5, 2021
Essenhouten vloerHout soorten

Essen

Essenhout is een erg sterke en ook wel taaie houtsoort. Essenhout ziet er wit tot…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN