sfeer foto luxoket
keuken hoongaarsepunt

Hongaarse punt

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen we je Hongaarse Punt vloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Hongaarse punt.

  • 5 jaar garantie
  • Meester Parketteur
  • Nederlands Kampioen Parketleggen
Offerte aanvragen

Dit is altijd vrijblijvend

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Een Hongaarse Punt Vloer laten leggen?

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon.

Doordat de stroken in verstek zijn gezaagd, in 46° of 60°, worden de stroken vervolgens tegen elkaar gelegd en zo ontstaat er een zeer moderne uitstraling.

Toch zal het een rustigere uitstraling geven dan het visgraatpatroon, omdat het geweven effect van een visgraatpatroon meer naar de achtergrond verdwijnt. Optisch gezien zal een Hongaarse punt een ruimte groter doen lijken.

De Hongaarse punt bestaat al lang. Het patroon stamt al uit de 16e eeuw. In die tijd werd het patroon veelal in grote landhuizen, paleizen en kastelen gelegd.

Maar in de 19e eeuw kwam het patroon in veel chique Parijse appartementen voor, die zijn gebouwd in het Haussmann-tijdperk. Inmiddels wint dit patroon opnieuw terrein. Door zijn eigentijdse en luxe uitstraling zijn er steeds meer mensen die kiezen voor dit prachtige patroon.

Het wordt in allerhande houtsoorten gelegd en vanwege het optisch groter makende effect is het in veel verschillende huizen toepasbaar.

Het leggen van de Hongaarse punt

Het verschil tussen een visgraatpatroon en een Hongaarse punt is de manier waarop het patroon wordt gelegd. Bij een visgraatpatroon worden de uiteindes van planken loodrecht op elkaar gelegd in een hoek van 90 graden.

De Hongaarse punt wordt niet tegen elkaar aangelegd, maar deze houten delen komen in een hoek van 45 of 60 graden bij elkaar, waardoor aan de bovenzijde als het ware een sergeantstreep ontstaat. Het effect van deze manier van leggen zorgt voor een wat rustigere en strakkere uitstraling van je woning.

De Hongaarse punt is uiterst geschikt voor woningen met een modern interieur, maar ook in een landelijke inrichting kan deze vloer eigenlijk niet ontbreken.

hongaarse punt 3

Vloerverwarming bij de Hongaarse punt

Houten vloeren die gelegd zijn in een Hongaarse punt of visgraatpatroon, zijn uiterst geschikt om te combineren met een vloerverwarming. Overigens geldt dit vrijwel voor veel houten vloeren.

Vroeger werd dit bijna nooit gedaan, maar door de huidige kennis en de nieuwe technieken van tegenwoordig wordt dit vrijwel dagelijks toegepast. Bij Luxoket zijn wij gespecialiseerd in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming.

hongaarse punt 2

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

Weense punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…

Bekijk patroon
keuken hoongaarsepunt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in de verstek…

Bekijk patroon
visgraatvloer met smalle planken

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…

Bekijk patroon
vlechtpatroon klein parket patroon luxoket

Vlechtpatroon klein

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan bijvoorbeeld een visgraatvloer en heeft een zeer deftige…

Bekijk patroon
versailles panelen vloer parket patroon luxoket

Vlechtpatroon groot

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan de andere patronen die we vaak leggen, en…

Bekijk patroon
mozaiek parket patroon luxoket

Mozaïekvloer

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren…

Bekijk patroon