sfeer foto luxoket

Tapisvloeren

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Tapisvloer.

  • 5 jaar garantie
  • Meester Parketteur
  • Nederlands Kampioen Parketleggen
Offerte aanvragen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Een tapisvloeren is een ander benaming voor een traditioneel gelegde parketvloer. Tapis is de Franse woord voor tapijt. Dat is ook te verklaren, want een houten vloer in een bepaalde dikte, meestal 6 of 9 mm dik, wordt als een soort ‘tapijt’ op de ondergrond gelegd. Technisch gezien wordt een tapisvloer gelijmd en genageld aan een spijkerbare ondergrond. Bij de aanwezigheid van een steenachtige ondergrond moet hiervoor een tussenvloer worden geplaatst. Er kan hierbij aan een spaanplaat of industriemozaïek worden gedacht, die aan de ondergrond wordt bevestigd door middel van verlijmen en/of schroeven.

Bij de aanwezigheid van een houten ondergrond worden er grote spaanplaten gebruikt voor het uitvlakken en stabiliseren van de ondergrond, die aan de ondergrond worden bevestigd door middel van schroeven. De tussenvloer fungeert als spijkerbare ondergrond, waar de parketstroken op kunnen worden bevestigd.

Hoe wordt een tapisvloer gelegd?

Bij een tapisvloer wordt er altijd over een vastgelegde vloer gesproken. Met tapisvloeren zijn de mogelijkheden onbegrensd. De houtsoort, legwijze en afwerkingsmethoden zijn nagenoeg oneindig. De parketstroken kunnen immers in iedere maat worden gezaagd en bij het gereedkomen van de legwerkzaamheden wordt de nieuw gelegde parketvloer in het werk geschuurd en afgewerkt met de gewenste eindafwerking.

Om een verdere bijdrage te leveren aan de uitstraling van de parketvloer, zou er ook nog kunnen worden gekozen voor een speciale behandeling voor het afwerken van de parketvloer. Zo kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan het borstelen van de vloer. Tapisvloeren zijn doorgaans vloeren die een ‘leven lang’ meegaan, omdat dit soort vloeren relatief vaak kunnen worden gerenoveerd. Dit maakt een tapisvloer een zeer duurzame investering. Daarnaast is een tapisvloer bij uitstek geschikt voor de toepassing op vloerverwarming. Een geweldige combinatie van behaaglijkheid en natuurlijke schoonheid.

tapisvloer klaar
parket sfeer foto weense punt

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

Weense punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…

Bekijk patroon
keuken hoongaarsepunt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in de verstek…

Bekijk patroon
visgraatvloer met smalle planken

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…

Bekijk patroon
vlechtpatroon klein parket patroon luxoket

Vlechtpatroon klein

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan bijvoorbeeld een visgraatvloer en heeft een zeer deftige…

Bekijk patroon
versailles panelen vloer parket patroon luxoket

Vlechtpatroon groot

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan de andere patronen die we vaak leggen, en…

Bekijk patroon
mozaiek parket patroon luxoket

Mozaïekvloer

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren…

Bekijk patroon