sfeer foto luxoket
kambele iroko houten vloer

Kambala/Iroko

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Kambala/Irokohout.

 • 5 jaar garantie
 • Meester Parketteur
 • Nederlands Kampioen Parketleggen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Kambala/Iroko is een sterke en duurzame houtsoort. Daardoor is deze houtsoort te gebruiken voor erg veel doeleinden die zowel binnen als buiten kunnen gelden. Als Kambala/Irokohout buiten wordt toegepast, blijft dit vaak onbehandeld. Hierdoor vergrijst het hout en krijgt het automatisch een natuurlijk effect over zich heen.

Het Kambala/Irokohout staat erom bekend dat het erg resistent is tegen verrotting en termieten. Daarnaast staat Kambala/Iroko erom bekend dat het een zeer goed materiaal is om een vloer mee te leggen, doordat het hout gemakkelijk kan worden gesneden en boren en lijmen geen problemen veroorzaken in het hout.

Kenmerken van Kambala/Irokohout

 • De draad van deze houtsoort oogt recht tot kruisdradig. In sommige gevallen is de draad golvend.
  De nerf van het hout is matig grof.
 • Dit hout droogt redelijk snel. Als er veel lichtgekleurde inhoudsstoffen in het hout zitten, droogt het hout aanzienlijk langzamer. Dit moet vervolgens ook voorzichtig verlopen, omdat het hout nog weleens kan scheuren en vervormen.
 • Irokohout is goed te bewerken met de hand maar ook machinaal. De gereedschappen worden bij deze houtsoort minder snel bot dan bijvoorbeeld met Teakhout. Tenzij het Irokohout kalkinsluitsels bevat.
 • Als het hout wordt bewerkt met spijkers of schroeven, is het belangrijk dat het hout wordt voorgeboord.
 • Voor deze houtsoort is het belangrijk om roestvast verbindingsmateriaal te gebruiken.
  Deze houtsoort kan goed worden gebruikt om te lijmen met de daarvoor geschikte lijmsoorten.
  Irokohout buigt matig.
 • Als deze houtsoort moet worden afgewerkt voor het oppervlak, is het van belang dat er een vulmiddel wordt gebruikt.
parket sfeer foto weense punt

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.