hr luxoket
teak-houtenvloer

Teak

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Teak-hout.

 • 5 jaar garantie
 • Meester Parketteur
 • Nederlands Kampioen Parketleggen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Teakhout groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië. Teakhout heeft van zichzelf een vette laag. Dit komt doordat de kern van het hout vet is. Hierdoor kan water niet goed binnendringen in het hout. Daardoor is deze houtsoort uitermate goed geschikt voor buitenmeubels, die geen onderhoud nodig hebben. Teakhout is een sterke en duurzame houtsoort en wordt daardoor veel gebruikt voor meubels binnen, maar dus ook voor buiten. Teakhout is bijvoorbeeld ook gebruikt in de gouden koets.

Mochten er krassen ontstaan op het teakhout, dan kunnen deze gemakkelijk worden weggewerkt door dit licht te schuren met een fijn schuurpapier of staalwol. Vlekken kunnen veelal met groene zeep al worden verwijderd en worden gereinigd.

Kenmerken van Teakhout

 • Teakhout heeft een draad die veelal recht is, maar dit kan in sommige gevallen ook golvend en warrig zijn.
 • De nerf van het teakhout is matig grof tot grof.
  Voor teakhout wordt geadviseerd om het hout voor te boren als er gebruik wordt gemaakt van spijkers en schroeven.
 • Teakhout is gebruiksvriendelijk om te lijmen. Belangrijk is wel dat de lijm op een geschaafd of geschuurd oppervlak wordt geplaatst. Ook zijn er speciale lijmsoorten ontwikkeld voor teakhout.
  Teakhout karakteriseert zich tot matige buigbaarheid.
 • Teakhout is gemakkelijk om te schaven en te zagen. Het wordt wel aangeraden om gereedschappen te gebruiken met hardmetalen snijkanten.
 • Teakhout voelt aan het oppervlak zacht aan. Dit komt doordat het hout ietwat vettig is aan het oppervlak.
 • De geur van teakhout is kenmerkend. Veel mensen doet de geur denken aan oud leer.
parket sfeer foto weense punt

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.