Lamelparketvloer

Een lamelparketvloer is in vele opzichten goed te vergelijken met een multiplankenvloer. Het grote verschil zit hem echt in de onderlaag. In plaats van een onderlaag van multiplex wordt er gewerkt met twee lagen, bestaande uit vuren latjes waaraan de toplaag vastzit en een vuren fineerlaag waar de vuren latjes op zitten. Rondom is een plank meestal voorzien van een mes- en groefverbinding, maar dit kan ook een klikverbinding zijn.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe wordt een lamelparketvloer gelegd?

Bijna in alle gevallen zijn deze vloeren fabrieksmatig afgewerkt met een olie of een lak. Lamelvloeren kunnen worden verlijmd aan de ondergrond of kunnen zwevend op een losse tussenvloer worden gelegd. In tegenstelling tot een multiplankenvloer is een lamelvloer gevoeliger voor werking. Hierdoor is een lamelvloer ook minder geschikt op vloerverwarming. Het is wel mogelijk om de lamelparketvloer op vloerverwarming te leggen, maar de kans op naadvorming zal altijd aanwezig zijn. Lamelvloeren zijn alleen in planken leverbaar en in beperkte mate in een visgraatpatroon.

Verschillende vloerpatronen

Je wilt een tapisvloer, goede keuze! Je krijgt een prachtige vloer die op een traditionele manier wordt gelegd. De tapisvloer kan in verschillende patronen worden gelegd. Hieronder vind je de meest voorkomende. Staat jouw gewenste vloer er niet tussen? Neem dan contact op. We nemen graag je wensen door.

Type vloeren

Tapisvloer

Een tapisvloeren is een ander benaming voor een traditioneel gelegde parketvloer. Tapis is de Franse…
Sven
februari 5, 2021
Type vloeren

Multiplankenvloer

Multiplankenvloeren zijn de laatste decennia bezig aan een flinke opmars. Veel huizen worden tegenwoordig voorzien…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor vloeren

Liefde voor vloeren. Een gevoel van enthousiasme. Next Level Parket waar we trots op zijn.

Bij elk afgerond project, bij elke afgeronde vloer zijn we trots en enthousiast. We zijn blij dat men ons het vertrouwen geeft om aan de meest fantastische vloeren te mogen werken.

CONTACT MAKEN

Wij realiseren graag jouw lamelparketvloer

Wil je een vrijblijvende offerte? Of wil je gewoon advies voor jouw vloer? We helpen je graag met het bepalen van jouw Next Level vloer.

OFFERTE AANVRAGEN