sfeer foto luxoket

Houten vloeren renoveren

Is je vloer versleten en wil je deze laten renoveren, zodat deze er weer echt mooi uitziet? Het renoveren van houten vloeren is een klus waarbij details het verschil maken. Keuzes die worden gemaakt zorgen ervoor dat je vloer weer helemaal tot zijn recht komt.

We renoveren je vloer middels een vaste werkwijze. Deze werkwijze zorgt ervoor dat iedere houten vloer weer helemaal perfect oogt. Je vloer is daarna weer als nieuw!

  • 5 jaar garantie
  • Meester Parketteur
  • Nederlands Kampioen Parketleggen
Offerte aanvragen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Onze werkwijze

Stap 1. Het schuren van de vloer

Tijdens de werkzaamheden wordt de vloer in drie fasen geschuurd. Eerst wordt het grote vlak van de vloer geschuurd, waarbij de randen apart worden geschuurd. Indien noodzakelijk zullen er tijdens de schuurwerkzaamheden van de parketvloer de zichtbaar geworden spijkerkopjes handmatig worden weggetikt.

Stap 2. Het opvullen van oneffenheden

Nadat de volledige vloer is gecontroleerd, wordt de vloer vervolgens opgevuld. Het vullen wordt gedaan d.m.v. een papje van schuurstof van de vloer i.c.m. een speciaal soort lijm. Indien van toepassing zullen de aanwezige vellinggroeven tussen het schuren door worden uitgefreesd. Zodra het vulsel voldoende is gedroogd, kan de vloer voor de laatste keer worden geschuurd.

Stap 3. Het polijsten van de vloer

Als de schuurwerkzaamheden zijn afgerond, wordt de vloer gepolijst om een glad en streeploos resultaat te krijgen. Wederom zullen de randen en hoekjes apart worden gepolijst. Na deze werkzaamheden is de vloer klaar voor de eindafwerking.

Stap 4. Het plaatsen van de plinten

Afhankelijk van uw keuze worden er vóór het afwerken van de vloer, plinten geplaatst op de vloer. De plinten zullen netjes in verstek worden gezaagd in de hoeken en aan de bovenzijde en in de hoeken netjes worden afgekit. Omdat de plinten zijn voorgelakt, wordt er geadviseerd om de plinten af te werken met 1 laag verf.

Stap 5. Het afwerken met olie en/of lak

Afhankelijk van de keuze wordt de vloer met een olie-, lak- of olie- en lakafwerking behandeld.

Bij een olieafwerking wordt er 1 laag olie aangebracht. I.v.m. het drogen van de olie is het van belang dat de vloer 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de vloer voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen.

Bij een lakafwerking zullen er 3 laklagen worden geplaatst. Bij de laatste laag is het van belang dat de vloer 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de vloer voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen.

Bij een olie- en lakafwerking dient er ook 24 uur te worden gewacht, voordat de lak op de olie kan worden aangebracht. De lak zal in 2 lagen worden aangebracht. Bij de laatste laag is het van belang dat de vloer 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de vloer voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen. In alle gevallen dient het onderhoudsadvies, dat je bij oplevering ontvangt, te worden opgevolgd.

Afhankelijk van uw keuze worden er vóór het afwerken van de vloer, plinten geplaatst op de vloer. De plinten zullen netjes in verstek worden gezaagd in de hoeken en aan de bovenzijde en in de hoeken netjes worden afgekit. Omdat de plinten zijn voorgelakt, wordt er geadviseerd om de plinten af te werken met 1 laag verf.

woonboederij multiplankenvloer in woonkamer bovenaanzicht

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

Weense punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…

Bekijk patroon
keuken hoongaarsepunt

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in de verstek…

Bekijk patroon
visgraatvloer met smalle planken

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…

Bekijk patroon
vlechtpatroon klein parket patroon luxoket

Vlechtpatroon klein

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan bijvoorbeeld een visgraatvloer en heeft een zeer deftige…

Bekijk patroon
versailles panelen vloer parket patroon luxoket

Vlechtpatroon groot

Een vlechtpatroon is iets heel anders dan de andere patronen die we vaak leggen, en…

Bekijk patroon
mozaiek parket patroon luxoket

Mozaïekvloer

Mozaïekvloeren werden veel in de jaren ’60 en ’70 gelegd. Ook zijn dit soort vloeren…

Bekijk patroon