Het renoveren van houten vloeren

Vloeren die versleten zijn, kunnen worden gerenoveerd, waardoor deze er weer echt mooi uitzien. Het renoveren van houten vloeren is echter een klus, waarbij details het verschil maken. Keuzes die worden gemaakt, kunnen zorgen dat een vloer weer helemaal tot zijn recht komt.

Bij Luxoket renoveren we je vloer middels een vaste werkwijze. Deze werkwijze zorgt ervoor dat iedere houten vloer weer helemaal perfect oogt. De vloer is dan weer als nieuw!

Onze werkwijze

Stap 1. Het schuren van de vloer

Tijdens de werkzaamheden wordt de vloer in drie fasen geschuurd. Eerst wordt het grote vlak van de vloer geschuurd, waarbij de randen apart worden geschuurd. Indien noodzakelijk zullen er tijdens de schuurwerkzaamheden van de parketvloer de zichtbaar geworden spijkerkopjes handmatig worden weggetikt.

Stap 2. Het opvullen van oneffenheden

Nadat de volledige vloer is gecontroleerd, wordt de vloer vervolgens opgevuld. Het vullen wordt gedaan d.m.v. een papje van schuurstof van de vloer i.c.m. een speciaal soort lijm. Indien van toepassing zullen de aanwezige vellinggroeven tussen het schuren door worden uitgefreesd. Zodra het vulsel voldoende is gedroogd, kan de vloer voor de laatste keer worden geschuurd.

Stap 3. Het polijsten van de vloer

Als de schuurwerkzaamheden zijn afgerond, wordt de vloer gepolijst om een glad en streeploos resultaat te krijgen. Wederom zullen de randen en hoekjes apart worden gepolijst. Na deze werkzaamheden is de vloer klaar voor de eindafwerking.

Stap 4. Het plaatsen van de plinten

Afhankelijk van uw keuze worden er vóór het afwerken van de vloer, plinten geplaatst op de vloer. De plinten zullen netjes in verstek worden gezaagd in de hoeken en aan de bovenzijde en in de hoeken netjes worden afgekit. Omdat de plinten zijn voorgelakt, wordt er geadviseerd om de plinten af te werken met 1 laag verf.

Stap 5. Het afwerken met olie en/of lak

Afhankelijk van de keuze wordt de vloer met een olie-, lak- of olie- en lakafwerking behandeld.

Bij een olieafwerking wordt er 1 laag olie aangebracht. I.v.m. het drogen van de olie is het van belang dat de vloer 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de vloer voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen.

Bij een lakafwerking zullen er 3 laklagen worden geplaatst. Bij de laatste laag is het van belang dat de vloer 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de vloer voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen.

Bij een olie- en lakafwerking dient er ook 24 uur te worden gewacht, voordat de lak op de olie kan worden aangebracht. De lak zal in 2 lagen worden aangebracht. Bij de laatste laag is het van belang dat de vloer 24 uur, na oplevering van de werkzaamheden, niet wordt belopen. Na de droogtijd kan de vloer voorzichtig, zonder schoenen, worden belopen. In alle gevallen dient het onderhoudsadvies, dat je bij oplevering ontvangt, te worden opgevolgd.

DOWNLOAD WERKWIJZE - RENOVATIE

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je ook jouw vloer laten restaureren? Neem contact op en we komen graag de huidige situatie beoordelen.

OFFERTE AANVRAGEN