hr luxoket
Europees eikenhouten vloer

Europees Eiken

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Europees Eiken.

  • 5 jaar garantie
  • Meester Parketteur
  • Nederlands Kampioen Parketleggen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Uiteraard zitten er verschillen tussen deze eikenhoutsoorten. Zoals bijvoorbeeld de kleur of hetgeen waar het eikenhout uiteindelijk voor wordt gebruikt. Wat deze houtsoort wel gemeenschappelijk verbindt, zijn de ontzettend vele toepassingsmogelijkheden. Denk aan meubels, vloeren, kozijnen en leuningen. Ook in de bouw en constructie wordt veel gebruikt gemaakt van eikenhout.

Er zijn meerdere Eikenhoutsoorten. Zo behoren tot de bekendste handelsgroepen eikenhout: Amerikaans wit eiken, Amerikaans rood eiken, Japans eiken en Europees eiken. De laatste is het traditionele eikenhout.

Mede daardoor is eikenhout één van de bekendste houtsoorten. Maar niet alleen daardoor. Eikenhout staat er namelijk om bekend dat het erg sterk en hard is. Desondanks leent dit hout zich ervoor dat het redelijk makkelijk te bewerken én af te werken is. Hierdoor wordt eikenhout zowel binnen als buiten toegepast.

Kenmerken van Europees Eikenhout

  • Europees Eikenhout heeft altijd een rechte draad.
  • De nerf kenmerkt zich van matig grof tot grof.
  • Europees Eikenhout droogt zeer langzaam. Tijdens dit proces is er een kleine kans dat het hout scheurt of vervormt.
  • Europees Eikenhout is de bewerkbaarheid mede afhankelijk van de hoeveelheid en massa. Eikenhout is in algemene zin erg goed te bewerken met de hand en met machines.
  • Bij het gebruik van spijkers en schroeven leent dit type hout zich minder goed. Daardoor wordt voorboren wel aanbevolen.
  • Lijmen en buigen is erg goed te doen met deze houtsoort.
  • Het bewerken van het oppervlak van het hout is goed te realiseren. Beitsbehandelingen, roken, logen en dergelijke zijn goed te verrichten.
parket sfeer foto weense punt

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.