Europees eikenhouten vloer

Europees Eiken

Er zijn meerdere Eikenhoutsoorten. Zo behoren tot de bekendste handelsgroepen eikenhout: Amerikaans wit eiken, Amerikaans rood eiken, Japans eiken en Europees eiken. De laatste is het traditionele eikenhout.

Uiteraard zitten er verschillen tussen deze eikenhoutsoorten. Zoals bijvoorbeeld de kleur of hetgeen waar het eikenhout uiteindelijk voor wordt gebruikt. Wat deze houtsoort wel gemeenschappelijk verbindt, zijn de ontzettend vele toepassingsmogelijkheden. Denk aan meubels, vloeren, kozijnen en leuningen. Ook in de bouw en constructie wordt veel gebruikt gemaakt van eikenhout.

Mede daardoor is eikenhout één van de bekendste houtsoorten. Maar niet alleen daardoor. Eikenhout staat er namelijk om bekend dat het erg sterk en hard is. Desondanks leent dit hout zich ervoor dat het redelijk makkelijk te bewerken én af te werken is. Hierdoor wordt eikenhout zowel binnen als buiten toegepast.

Kenmerken van Europees Eikenhout

  • Europees Eikenhout heeft altijd een rechte draad.
  • De nerf kenmerkt zich van matig grof tot grof.
  • Europees Eikenhout droogt zeer langzaam. Tijdens dit proces is er een kleine kans dat het hout scheurt of vervormt.
  • Europees Eikenhout is de bewerkbaarheid mede afhankelijk van de hoeveelheid en massa. Eikenhout is in algemene zin erg goed te bewerken met de hand en met machines.
  • Bij het gebruik van spijkers en schroeven leent dit type hout zich minder goed. Daardoor wordt voorboren wel aanbevolen.
  • Lijmen en buigen is erg goed te doen met deze houtsoort.
  • Het bewerken van het oppervlak van het hout is goed te realiseren. Beitsbehandelingen, roken, logen en dergelijke zijn goed te verrichten.

Andere houtsoorten

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende veelgebruikte houtsoorten.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

Europees eikenhouten vloerHout soorten

Europees Eiken

Er zijn meerdere Eikenhoutsoorten. Zo behoren tot de bekendste handelsgroepen eikenhout: Amerikaans wit eiken, Amerikaans…
Sven
februari 5, 2021
Teak houtenvloerHout soorten

Teak

Teakhout groeit voornamelijk in Zuidoost-Azië. Teakhout heeft van zichzelf een vette laag. Dit komt doordat…
Sven
februari 5, 2021
Jatoba hout vloerHout soorten

Jatoba

Jatoba is een houtsoort die uit Zuid- en Midden-Amerika komt. Jatoba heeft een rood nadonkerend…
Sven
februari 5, 2021
Kambele Iroko houten vloerHout soorten

Kambala/Iroko

Kambala/Iroko is een sterke en duurzame houtsoort. Daardoor is deze houtsoort te gebruiken voor erg…
Sven
februari 5, 2021
Maple houten vloerHout soorten

Maple

Maple komt uit Noord-Amerika en Europa. Door de crèmekleur wordt deze houtsoort veel gebruikt in…
Sven
februari 5, 2021
Essenhouten vloerHout soorten

Essen

Essenhout is een erg sterke en ook wel taaie houtsoort. Essenhout ziet er wit tot…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN