hr luxoket
mearbau hout vloer

Merbau

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar je eigen wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je meer informatie over de Merbau.

 • 5 jaar garantie
 • Meester Parketteur
 • Nederlands Kampioen Parketleggen

Wij leggen next level parketvloeren

Wij zijn Luxoket, het team dat het authentiek leggen en restaureren van parketvloeren opnieuw heeft uitgevonden. Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van montage, reparatie, renovatie en restauratie van allerhande houtgerelateerde vloeren en daarnaast hebben wij een specialisatie in traprenovatie. Dit doen wij met perfectie, passie en kunde.

meester parketteur logo
national championship nederland
prijs wood floor cup

Merbaukernhout heeft verschillende kleuren. Zo kan het dus geel tot oranjebruin zijn, bruin tot donkerbruin of donker roodbruin. In deze houtsoort kunnen zwartachtige zones ontstaan. Dit betekent echter niet dat het hout daardoor niet goed is, omdat deze kleuren kenmerkend zijn voor deze houtsoort. Als het hout wordt blootgesteld aan het daglicht, vervagen deze kleurverschillen steeds meer. Lichtere kleuren worden donkerder en donkere kleuren worden juist lichter.

Merbaukernhout is wat moeilijker bewerkbaar. Voornamelijk wordt Merbau hout gebruikt voor buitendeuren en kozijnen.

Kenmerken van Merbauhout

 • De draad van het Merbauhout is recht tot lichtelijk kruisdradig, in sommige gevallen is dit onregelmatig.
 • De nerf van het Merbauhout is matig grof.
  Merbau is zowel met handgereedschap als machinaal goed tot matig moeilijk bewerkbaar. Zeker wanneer het Merbauhout nog vers is, kan er zogeheten gom aan de zaagtanden klonteren. Ook bij het schaven kan het voorkomen dat er vezels gaan opstaan. Dit zal vooral te zien zijn bij radiale plekken. Als de spaanhoek 20° is, kan dit worden tegengegaan.
 • Als Merbauhout wordt behandeld met spijkers en schroeven, is het verstandig om het hout voor te boren. Op die manier worden splijten in het hout voorkomen.
 • Merbauhout leent zich goed uit om te lijmen.
 • Het oppervlak van Merbauhout kan goed worden afgewerkt. Hiervoor is poriënvuller wel noodzakelijk.
 • Wanneer Merbau niet of onvoldoende wordt afgewerkt, kan water verkleuring veroorzaken in het hout.
parket sfeer foto weense punt

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.