Kubuspatroon

Het kubuspatroon kan in twee varianten worden uitgevoerd: het 2D-kubuspatroon en het 3D-kubuspatroon. Het 2D-kubuspatroon is te vergelijken met een Mozaïekvloer, maar dan in een grote uitvoering. Het bestaat uit 4 of 5 stroken parket die samen een vierkant vormen. De vierkanten worden steeds een kwartslag gedraaid, waardoor er een ‘dambordeffect’ ontstaat. Het is een leuk, niet alledaags patroon dat een speels en tegelijkertijd chique uitstraling geeft door het formaat van de blokken.

Het 3D-kubuspatroon wordt gemaakt van stroken die aan de uiteinden in een bepaalde hoek worden gezaagd. Door de speciale manier van leggen wordt het een motief waar daadwerkelijk een diepte-effect in ontstaat. Zeker als er met twee of drie verschillende houtsoorten wordt gewerkt, zal dit het diepte-effect verder accentueren. Beide patroonvormen passen perfect in een retrosetting en kunnen dan ook in de grotere en de wat minder grote ruimten worden gelegd. Door het aanpassen van de maatvoering van de stroken kan er voor ieder huis een passende variant worden gemaakt. Het 3D-kubuspatroon werd in het verleden regelmatig toegepast in grote balzalen van paleizen.

OFFERTE AANVRAGEN?
kubuspatroon vloer
kubuspatroon vloer

Andere vloerpatronen

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende patronen, zoals visgraat, Hongaarse punt, mozaïek en vlechtpatronen.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
hongaarse punt parket patroonPatronen

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze jouw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN