In dit statige herenhuis is een nieuwe traditioneel gelegde parketvloer gelegd. Tijdens het voortraject zijn er belangrijke eisen gesteld aan de parketvloer. Zo moest de parketvloer geschikt zijn voor vloerverwarming, moest deze in een visgraatmotief worden gelegd, licht qua kleur zijn en mocht de houtervaring niet uit het oog worden verloren.

Meer over dit project

Het leuke was dat de klant specifiek vroeg om een Scandinavische uitstraling. Een kleine kanttekening tijdens de bespreking was dat de vroegere brede planken ook enorm in de smaak vielen, maar dat deze moesten worden verwijderd.

Met deze gegevens is Luxoket aan de slag gegaan om een model te ontwerpen en voor te leggen aan de klant. Zo heeft Luxoket samen met de klant een model ontworpen, waarbij er een extra smalle en lange strook zou worden gebruikt. Deze manier van leggen creëerde in de lengte van de ruimte een plankeneffect en van dichtbij een duidelijk visgraatmotief. Ook heeft de klant ervoor gekozen om de stroken kunstmatig te laten verouderen, waardoor het net is alsof de vloer er al vele jaren ligt. Zo zijn er opzettelijk beschadigingen in de stroken gemaakt en werd het geheel niet geschuurd. Zo ontstond er een oneffen geheel, dat een doorleefde uitstraling geeft.

In combinatie met de statigheid van het pand en het gebruik van modern meubilair is dit een geweldig resultaat geworden. Tijdens het leggen is er sterk gelet op het nauwkeurig centreren van het motief. De klant had in het voortraject aangegeven de voorkeur te hebben voor minimaal onderhoud aan de vloer. Ook wilden ze geen zorgen hebben om ‘ongelukjes’, die veel aandacht zouden vereisen. Luxoket heeft hier gehoor aan gegeven door de vloer af te werken met een lak. Omdat er ook een specifiek verzoek was voor een Scandinavische uitstraling qua kleur, is er voor het lakken met een speciale kleurolie gewerkt, die de parketvloer extra licht kleurt. Hierna is de vloer afgelakt.

Kortom: alle voordelen van het kleuren door middel van een kleurolie en de lakafwerking zorgt ervoor dat er minimaal onderhoud aan de vloer nodig is. De hoge plinten rondom maken het geheel af.

Wat voor vloer is het?
Traditioneel gelegde visgraat met hoge plint rondom.

Wat voor hout is het?
Eiken rustiek.

Waar is de vloer gelegd?
Zevenbergen.

Wat voor pand is het?
Herenhuis.

Onze andere projecten

Keuken hongaarsepuntvloer

Unieke Hongaarse Punt Vloer in hoekwoning in Amsterdam

Trap on the go

Designtrap ‘on the go’

Smalle planken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met hoge plint rondom

Vrijstaande woning met eiken visgraatvloer

Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Trap en vloer

Multiplanken visgraatvloer met extra hoge plinten rondom

Grote leefkeuken met visgraatvloer

Multiplanken visgraatvloer met hoge plinten rondom

Multiplankenvloer 2 onder 1 kap woning in 's Gravenmoer

Multiplankenvloer in 2-onder-1-kapwoning in ’s Gravenmoer

Multiplankenvloer in kamer woonboerderij

Multiplankenvloer in een vrijstaande woonboerderij in Oosterhout

Blokmotief vloer

Eikenvloer met blokmotief in een appartement in Rotterdam

Nederlands kampioen PALL-X 96 Wood Floor Worldcup

Trots dat Luxoket Nederlands kampioen parketleggen is geworden.

“Met de internationale competitie PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP gingen wij op zoek naar de mooiste referentieprojecten van de hele wereld.

In Nederland gingen de beste parketteurs uit Nederland de uitdaging aan om de felbegeerde WOOD FLOOR WORLD CUP voor Nederland te winnen. We ontvingen de mooiste projecten met onze wereldwijd meeste verkochte 1-component parketlak PALL-X 96. Het project in Bloemendaal van Sebastiaan van Westrenen van Luxoket uit ’s Gravenmoer werd door de Nederlandse jury beoordeeld als de Nederlandse winnaar van deze competitie. ” ~PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLDCUP

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN