hr luxoket
sfeer foto luxoket

Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband

In deze vrijstaande woning is een nieuwe traditioneel gelegde parketvloer gelegd. Tijdens het voortraject zijn er belangrijke eisen gesteld aan de parketvloer. Zo moest de parketvloer geschikt zijn voor vloerverwarming, moest deze chic zijn qua uitstraling, licht van kleur zijn en de houtervaring moest niet uit het oog worden verloren.

Meer over dit project

Voor de klant was het erg belangrijk dat de vloer naadloos tegen het stucwerk werd gelegd, want er zouden geen plinten worden geplaatst. Daarnaast was het verzoek tot minimaal onderhoud en geen zorgen om ‘ongelukjes’ die veel aandacht zouden vereisen. Ook wilde de klant geen glanzende parketvloer.

Met al deze eisen in het achterhoofd, heeft Luxoket een plan voorgelegd aan de klant en nadat de klant dit plan had goedgekeurd, kon Luxoket van start met dit mooie project.

Het motief werd eerst zeer nauwkeurig uitgemeten. Hierdoor is er een zo logisch mogelijk begin gemaakt om de ruimte een extra impuls te geven aan het welkom heten van diegene die de vloer betreedt. Omdat de klant had gekozen voor een lak, is ervoor gekozen de vloer een extra behandeling te geven, die ervoor zorgt dat er een sterker reliëf in het hout ontstaat. Omdat een lak een coating is die op het hout ligt, verdwijnt de structuur van het hout meer naar de achtergrond. Door deze extra behandeling blijft de ‘feel and touch’ in ere behouden.

Het resultaat? Een prachtige parketvloer met veel houtervaring en alle gemakken van een onderhoudsarme afwerking. De verschillende niveaus in de woning maakten dit een uitdagend project, omdat het motief kloppend moest doorlopen. Ook kleine subtiele details maakten het verschil in de uitstraling van het eindresultaat.

Wat voor vloer is het?
Traditioneel gelegde visgraat met een bies en enkele sluitband.

Wat voor hout is het?
Eiken rustiek 1-bis en wengé.

Waar is de vloer gelegd?
Rotterdam.

Wat voor pand is het?
Vrijstaande woning.

OORKONDE Pall-X 96 Wood Floor World

Luxoket is Nederlands kampioen parketleggen?

Met trots mogen we vertellen dat we de PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP hebben gewonnen. We hebben meegedaan met een uniek project. In een vrijstaand landhuis uit de 19e eeuw hebben we met een combinatie van traditionele en moderne technieken een unieke parketvloer gerealiseerd.

pallmann wfwc linkedin
sfeer foto luxoket

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.