hr luxoket
traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

Traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom

In dit statige pand zijn twee etages belegd met een nieuwe parketvloer. In het voortraject werd duidelijk dat de parketvloer op de beletage veelvuldig zou worden gebruikt. De uitstraling van de vloer moest qua maatvoering wel bij de statigheid van het huis passen, maar tegelijkertijd ook modern blijven. Daarnaast was het verzoek van de klant tot minimaal onderhoud aan de parketvloer en geen zorgen om ‘ongelukjes’, die veel aandacht zouden vereisen.

Meer over dit project

De klant wilde dat de parketvloer zo licht mogelijk zou blijven qua kleur. Ook wilde de klant geen glanzende parketvloer. Door de toepassing van een iets bredere plank en het rondom leggen van een enkele sluitband is de moderne uitstraling van de parketvloer in ere gehouden. Tijdens het bepalen van de band heeft Luxoket ook rekening gehouden met het beeldend maken van een doorgang in de enkele sluitband. Zo wordt de band onderbroken door een verspringing op plaatsen waar zich een doorgang bevindt. Daarbij is er door de toepassing van een blekende lak met ultramatte uitstraling voldaan aan de gestelde eisen op praktisch en esthetisch gebied. De hoge moderne plinten maken het geheel af.

De parketvloer op de 1ste etage is in een breder formaat gelegd, omdat de klant op deze etage een modernere uitstraling wenste. Rondom de afzonderlijke planken is een vellinggroef aanwezig om het effect van het motief extra te accentueren. Wederom is er voor een enkele sluitband gekozen, die de maatwerkoplossing bezegelt. De rondingen van de balustrade zijn verwerkt in de enkele sluitband. Tussen de verschillende ruimtes zijn er nieuwe dorpels gemaakt van hetzelfde hout, dat is gebruikt voor de parketvloer. Ook op deze etage maken de hoge moderne plinten het geheel af.

Wat voor vloer is het?
Beletage: traditioneel gelegde visgraat met een enkele sluitband en hoge plinten rondom.
1ste etage: multiplanken visgraatvloer met enkele sluitband en hoge plinten rondom.

Wat voor hout is het?
Beletage: eiken premier.
1ste etage: eiken rustiek 1-bis.

Waar is de vloer gelegd?
Breda.

Wat voor pand is het?
Herenhuis.

OORKONDE Pall-X 96 Wood Floor World

Luxoket is Nederlands kampioen parketleggen?

Met trots mogen we vertellen dat we de PALL-X 96 WOOD FLOOR WORLD CUP hebben gewonnen. We hebben meegedaan met een uniek project. In een vrijstaand landhuis uit de 19e eeuw hebben we met een combinatie van traditionele en moderne technieken een unieke parketvloer gerealiseerd.

pallmann wfwc linkedin
sfeer foto luxoket

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.