Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden dit soort vloeren in landhuizen en kastelen van adellijke families gelegd. Het was in die tijd dan ook zeker een blijk van status en rijkdom. Parket was immers alleen weggelegd voor de allerrijksten. Nog altijd worden dit soort vloeren teruggevonden in oude Franse huizen en paleizen. Ook in Nederland werden dergelijke vloeren vroeger in de huizen van rijke mensen gelegd. In Nederland zijn dergelijke vloeren veel terug te vinden in oude herenhuizen en paleizen.

Tegenwoordig is het visgraatpatroon geliefd onder het grote publiek; dat maakt het patroon zo tijdloos. Door de klassieke charme en rijke uitstraling is het een ware aanvulling in de huidige afwerking van huizen. Daarnaast zijn de mogelijkheden op het gebied van houtsoorten en afmetingen oneindig en wordt hiermee een harmonieuze uitstraling gecreëerd. Het patroon is geschikt voor ieder type woning. In het juiste formaat en de juiste afwerking is dit altijd passend.

OFFERTE AANVRAGEN

Het leggen van een visgraatvloer

De naam van deze vloer spreekt eigenlijk voor zichzelf. Deze komt namelijk voort uit de manier waarop deze vloeren worden gelegd. Deze vloer wordt gelegd met korte planken die haaks op elkaar worden gelegd, waardoor er een patroon ontstaat dat lijkt op een visgraat oftewel een visgraatvloer.

BEKIJK ANDERE PATRONEN
Close up visgraatvloer met een enkele sluitband en hoge plinten rondom
Visgraat en hoge witte plint

Afwerking en onderhoud

Een visgraatvloer is een unieke, klassieke en moderne vloer die je natuurlijk graag mooi wilt houden. Om de vloer te beschermen tegen invloeden van buitenaf, is het van belang dat de vloer goed wordt afgewerkt en goed wordt onderhouden. Op sommige plekken loop je nou eenmaal meer dan op andere plekken en er kunnen ook slijtages ontstaan. Om ervoor te zorgen dat deze plekken niet zichtbaar worden, kunnen wij het onderhoud van jouw vloer garanderen. Zo kun je langer genieten van je prachtige houten vloer.

Een houten vloer moet minstens een keer per jaar worden onderhouden met een onderhoudsolie. Deze olie beschermt de vloer tegen vlekken en eventuele blijvende beschadigingen.

INFORMATIE AANVRAGEN?

Gelegde visgraatvloeren door Luxoket

Andere vloerpatronen

Luxoket is gespecialiseerd in veel verschillende soorten houten vloeren. Daarom is ons assortiment erg groot en kunnen wij een vloer volledig naar jouw wensen en smaak realiseren. Hieronder vind je verschillende patronen, zoals visgraat, Hongaarse punt, mozaïek en vlechtpatronen.

Neem vooral even een kijkje en misschien zit jouw droomvloer er wel tussen!

visgraatpatroon parketPatronen

Visgraatvloer

Een visgraatpatroon is een tijdloos patroon. Lang geleden in de 16e en 17e eeuw werden…
Sven
februari 5, 2021
Patronen

Weense Punt

Naast het visgraatpatroon en de Hongaarse punt is er nog een ander motief mogelijk: de…
Sven
februari 5, 2021
hongaarse punt parket patroonPatronen

Hongaarse punt

De Hongaarse punt is een modernere variant op het visgraatpatroon. Doordat de stroken in verstek…
Sven
februari 5, 2021

Met liefde voor het vak

Met liefde voor het vak realiseren wij op een traditionele wijze uw droomvloer of droomtrap snel, zorgvuldig en met passie. Wij werken met echt hout, wat erg duurzaam is en zorgt voor een warme uitstraling en een uniek karakter.
Je kunt bij ons ook terecht voor het omlijsten van je vloer met een mooie band of bies of misschien wil je wel een prachtige ster of bedrijfslogo in je vloer verwerkt hebben. Wij zijn van alle markten thuis en hopen zo jouw droomvloer te realiseren.

Wij realiseren graag jouw droomvloer

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen? Luxoket neemt graag je wensen met je door en komt met een offerte op maat voor jouw droomvloer.

OFFERTE AANVRAGEN